Спіс дакументаў
для Шэнгенскай візы

Камплект дакументаў для непаўналетніх дзяцей



1. Візавая анкета

2. Замежны пашпарт

•       - Пашпарт павінен быць падпісаны.
•       - Пашпарт павінен мець тэрмін дзеяння мінімум тры месяцы пасля сканчэння тэрміну дзеяння візы.
•       - Тэрмін дзеяння пашпарта не павінен перавышаць 10 гадоў. Падоўжаныя пашпарты не прымаюцца.
•       - Замежны пашпарт павінен мець як мінімум 2 незапоўненыя (чыстыя) старонкі, прызначаныя для віз.
•       - Пашпарты прымаюцца без дадатковых вокладак (пластыкавых, скураных).


Непаўналетнім дзецям да 14 гадоў, якія не маюць уласны замежны пашпарт   і выязджаюць па пашпарце бацькоў, віза афармляецца, толькі калі ў пашпарт ўпісаны іх дадзеныя, уклеена фатаграфія і запоўнена анкета з уклеенай фатаграфіяй.


3. Пасведчанне аб нараджэнні (ксеракопія)

Пасля дасягнення 14 гадовага ўзросту на непаўналетняга таксама падаецца агульнаграмадзянскі пашпарт.


4. Фатаграфіі 1 штука  
            Патрабаванні   Фатаграфіі павінны адказваць наступным крытэрам:]
•       - памер 3,5 х 4,5 см., без авала, каляровая, выразная, чыстая і кантрасная,
•       - фатаграфія павінна быць надрукавана на высокаякаснай паперы на белым ці светла-шэрым фоне,
•       - фотаздымку павінна быць не больш за 6 месяцаў,
•       - зроблена анфас, так каб твар займаў 70-80% фатаграфіі,
•       Калі заяўнік носіць акуляры, то фатаграфія павінна адпавядаць таксама наступным крытэрам:
- шкло незацемненае,
- аправа не павінна закрываць ні адной часткі вока,
- не павінна быць якіх-небудзь блікаў.


5. Поліс медыцынскага страхавання

•       - Медыцынская страхоўка з пакрыццём мінімум 30000 еўра;
•       - Страхоўка сапраўдная ва ўсіх краінах Шэнгенскага пагаднення, запоўненая машынапісным тэкстам;
•       - З адсутнасцю ў страхоўцы франшызы;
•           Прымаюцца страхавыя полісы, выдадзеныя страхавымі кампаніямі Еўрапейскага пагаднення і Еўрапейскай эканамічнай зоны або расійскімі страхавымі кампаніямі, акрэдытаванымі пры Пасольстве;
•       Калі Вы   плануеце   ўязджаць у Латвію адзін ці два разы, Вам   неабходна прадаставіць прыдатны поліс медыцынскага страхавання, які пакрывае ўвесь меркаваны тэрмін знаходжання, уключаючы таксама дадатковы тэрмін 15 дзён;
•       Калі Вы запытваеце шматразовую візу, дастаткова падаць страхавы поліс на першую паездку.


6. Натарыяльна завераны дазвол ад бацькоў на выезд   дзіцяці з краіны:
•       Калі непаўналетні выязджае ў суправаджэнні аднаго з бацькоў (апекуна), неабходна падаць натарыяльна завераны дазвол   на выезд дзіцяці за мяжу ад другога з бацькоў або апекуна, які будзе сапраўдным на тэрыторыі ўсіх краін Шэнгенскага пагаднення. Таксама   патрабуецца копія замежнага пашпарта і копія візы суправаджальніка.
Пры адсутнасці другога з бацькоў неабходна падаць:
- рашэнне суда аб апякунстве;
- даведка ад   сірочага суда аб апякунстве;
- У выпадку смерці другога з бацькоў - пасведчанне аб яго смерці.
•       выпадку, калі непаўналетні выязджае без суправаджэння, яму неабходны натарыяльна завераны дазвол ад абодвух бацькоў для самастойнага перасячэння мяжы, сапраўдны   на тэрыторыі ўсіх краін Шэнгенскага пагаднення.
•       Непаўналетняе дзіця, якое выязджае без суправаджэння бацькоў, павінна мець уласны замежны пашпарт, а таксама   натарыяльна завераны дазвол ад абодвух бацькоў, у якім павінна быць паказана адказная асоба за непаўналетняе дзіця   ў краінах Шэнгенскага пагаднення.
•       Пры запыце шматразовай візы тэрмін дзеяння згоды павінен адпавядаць запытанаму перыяду дзеяння візы.


7. Фінансавы дакумент аднаго з бацькоў, які спансуе паездку


8. Запоўненая   Згода на выкарыстанне паслуг Сэрвіс Правайдэра, падпісаная асабіста заяўнікам.

9.  Дакументы, якія пацвярджаюць мэту паездкі.

Спіс дакументаў залежыць ад мэты паездкі.